Pomocy Klamka zewnętrzna O1 tyl demontaż

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kamkorder
    Classic
    • 2018
    • 0
    • Octavia I combi (1U5)
    • AQY 2.0 MPI 115 KM

ale baloniki
  • kamkorder
    Drive
    • 2014
    • 82
    • Octavia I (1U2)
    • AKL 1.6 MPI 101 KM

Witam. Wymieniam zamek centralny o1 lewy tył lecz teraz nie moge zaczepic tego krotkiego ciegna co idzie od klamki zewnetrznej do silownika elektrycZnego. Jak zdemontowac tylna lewa zewnetrzna klamke by to zalozyc. Prosze o pomoc jestem w trakcie wymiany i tylko na tym sie zatrzymalem
    Na Wydechu, wrrr...

Komentarz

• szakal1990
      Drive
      • 2014
      • 71

demontujesz wkładkę :

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Później wysuwasz delikatnie zatrzask z klamki, dopychasz klamkę tak jak przy zamkniętych drzwiach przesuwasz ją minimalnie w lewo (ok. 2-3 mm) i odchylasz tak jak przy otwieraniu aż do konta prostego i wyjmujesz.

Opis pożyczony z vwgolf.pl
      Części Skoda Octavia I 1.6
      http://olx.pl/oferty/uzytkownik/VXib/

Komentarz

• kamkorder
        Drive
        • 2014
        • 82
        • Octavia I (1U2)
        • AKL 1.6 MPI 101 KM

Zamieszczone przez szakal1990
        demontujesz wkładkę :

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Później wysuwasz delikatnie zatrzask z klamki, dopychasz klamkę tak jak przy zamkniętych drzwiach przesuwasz ją minimalnie w lewo (ok. 2-3 mm) i odchylasz tak jak przy otwieraniu aż do konta prostego i wyjmujesz.

Opis pożyczony z vwgolf.pl

Dzięję za odpowiedź. Tylko mi chodzi o lewy tył tak jak pisałem a z tyłu zamka nie mam na kluczyk. Jest jakas aluminiowa plombka lub zaslepka cala
        Na Wydechu, wrrr...

Komentarz

• aniol
          RS
          • 2012
          • 5228
          • Octavia I combi (1U5)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

kamkorder, Odkręcasz śrubę zabezpieczającą i wyciągasz tę część gdzie może być wkładka a potem klamke tak jak kolega opisał wcześniej.
          http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
          Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• kamkorder
            Drive
            • 2014
            • 82
            • Octavia I (1U2)
            • AKL 1.6 MPI 101 KM

Zamieszczone przez aniol
            kamkorder, Odkręcasz śrubę zabezpieczającą i wyciągasz tę część gdzie może być wkładka a potem klamkę tak jak kolega opisał wcześniej.
            Dziękuje bardzo za odpowiedź ale już to zrobiłem sam, troszkę pomyślałem i wyszło mi.
            Wszystko podłączone prawidło i doopa. Zamknąłem drzwi i nie mogę otworzyć klamką z zewnątrz ani od środka. Z pilota słychać jak działa zamek ale to tylko, kupiłem nowy na allegro i jestem w szoku że jest problem z nim.
            Na Wydechu, wrrr...

Komentarz

• szakal1990
              Drive
              • 2014
              • 71

Daj link do aukcji

Komentarz

• kamkorder
                Drive
                • 2014
                • 82
                • Octavia I (1U2)
                • AKL 1.6 MPI 101 KM

Hej szakal1990 podaje nr aukcji bo z telefonu piszę.
                Allegro. ZAMEK CENTRALNY TYŁ L Passat B5 Golf IV Bora Leon numer aukcji wyszukiwarce allegro (5129186057)
                Na Wydechu, wrrr...

Komentarz

• szakal1990
                  Drive
                  • 2014
                  • 71

Niebieska wtyczka, pewnie vika... Jeżeli dobrze podłączyłeś, wszystkie cięgna itd, to sprawdź czy on działa na sucho. Tzn czy rusza cięgnami. Jak nie to reklamuj i na przyszłość - zamki tylko oryginał.

Link, zobacz czy o czymś nie zapomniałeś. Albo znajdź chwile czasu i podleć do mnie mam pełno tych zamków, zobaczymy co w aucie siedzi

Komentarz

• kamkorder
                    Drive
                    • 2014
                    • 82
                    • Octavia I (1U2)
                    • AKL 1.6 MPI 101 KM

szakal1990
                    Nie dostałem z niebieską końcówką zamka, dostałem z czarną, a na zdjęciu widnieje niebieska.
                    Klamką od zewnątrz ciągnę i tam się przemieszcza. Od środka samochodu też można lecz z większym oporem tym długim prętem co idzie do cyngla przy szybie poruszać i słychać i chodzi. Elektrycznie też słychać jak naciskam z siedzenia kierowcy słychać jak działa zamek ale nie można otworzyć manualnie z zewnątrz pojazdu ani ze środka pojazdu.
                    Będę to reklamował ale najpierw muszę go jakoś wyciągnąć jakimś sposobem i odesłać.
                    Może coś mechanicznie ma uwalone. Sam już nie wiem. Dziś się zabieram za "rozpierduchę"
                    Byłem w serwisie VW,AUDI,SKODA bo mam blisko i sprawdzili mi po numerze część i VIN, że ta część pasuję bez problemu, więc przypuszczam że CHIŃCZYK jakiś wadliwy.
                    Wybrać się mogę wybrać ale najpierw muszę usunąć ten którego nie mogę otworzyć po ludzku.
                    A w jakiej cenie masz te zamki?
                    Na Wydechu, wrrr...

Komentarz

• szakal1990
                      Drive
                      • 2014
                      • 71

Jeżeli masz ochotę to jutro będę na PKP w Poznaniu 22:40 i na dworcu zrobimy remont autka

Komentarz

• Krzycho-63
                        Rider
                        • 2007
                        • 628
                        • Superb II (3T4)
                        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Za mocno naciągnięta linka od klamki(ta krótka) powoduje blokadę zamka.
                        Skoda Superb II Ambition
                        2.0 TDI CR 170 KM

https://www.facebook.com/kjautoelektronika/

Komentarz

• kamkorder
                          Drive
                          • 2014
                          • 82
                          • Octavia I (1U2)
                          • AKL 1.6 MPI 101 KM

Zamieszczone przez szakal1990
                          Jeżeli masz ochotę to jutro będę na PKP w Poznaniu 22:40 i na dworcu zrobimy remont autka
                          Dopiero dziś wszedłem ponownie na forum bo kombinowałem z zamkiem i udało się.
                          Dziękuję za chęć pomocy.
                          Problem stanowiła sprężyna od strony klamki przy tej dźwigni gdzie zakłada się krótkie cięgno idące do klamki zewnętrznej. Sprężyna była dziwnie ułożona do odskoku i nie do końca wracało do swojej pozycji. Poprawiłem ją i jest super. Działa.
                          Albo jaki błąd fabryczny albo w transporcie coś się stało.
                          Na Wydechu, wrrr...

Komentarz

Pracuję...